Steaua este în scădere de turație, chiar dacă prin victoria de ieri, de la Vaslui, a revenit pe primul loc în clasamentul Ligii 1″ href=”http://www.prosport.ro/clasament/fotbal-intern/liga-1/clasament-liga-1-2011-2012-8496527″>clasamentul Ligii 1. Independent de locul ocupat, roș-albaștrii nu mai arată aceeași forță ca în sezonul trecut, când, având o concurență mai puternică în campionat, defilau.
Într-o oarecare măsură, jocul mai puțin strălucitor al campioanei se datorează pierderilor suferite la nivelul lotului. Reghecampf a găsit înlocuitori potriviți pentru Chiricheș și Rusescu, evoluțiile lui Gardoș și Piovaccari fiind constant bune, dar echipa nu se mai exprimă la fel. Un alt motiv pentru exprimarea echipei îl constituie absența prelungită a lui Chipciu, dar cauza principală pentru momentele mai slabe din jocul Stelei este reprezentată de subțirimea băncii de rezerve.
Fotbaliștii Stelei evoluează pe patru fronturi – campionat, Cupă, Liga Campionilor, națională -, astfel că Reghecampf s-a văzut nevoit în acest debut de sezon să apeleze destul de des la fotbaliștii din linia a doua. Totuși, niciunul dintre aceștia nu a reușit să confirme încrederea, nefiind soluții viabile pentru primul „11”.
Prepeliță – jolly-joker-ul Stelei. Este folosit atât ca închizător, cât și ca fundaș dreapta, dar evoluțiile sale sunt mediocre. În general greșește destul de puțin, însă mulți consideră că joacă la „alibi”, neasumându-și riscuri.
Răduț – a strălucit în meciul de Cupă, cu Bârsana, dar ulterior a demonstrat că Reghecampf nu a greșit nebazându-se pe el în startul sezonului.
Filip – nu se ridică la nivelul lui Bourceanu sau Pintilii. Când unul dintre mijlocașii centrali titulari ai Stelei lipsește, echipa suferă în exprimare. Deși a avut câteva evoluții apreciate, mijlocașul nu reușește să fie constant, fiind prins de multe ori între linii.
Râpă – căzut în dizgrația lui Reghecampf. Mult mai sigur în apărare decât macedoneanul Georgievski, fostul gălățean nu primește șanse din cauza lipsei de consistență în plan ofensiv. Tehnicianul Stelei nu uită că el l-a dorit pe Cruz, dar Becali a insistat pentru aducerea fotbalistului de la Galați.
Pârvulescu – folosit extrem de rar, chiar dacă Latovlevici nu mai are evoluțiile cu care încânta în urmă cu 1-2 luni.
Kapetanos – s-a integrat bine în mecanismul Stelei, marcând încă din primul meci. Totuși, nu pare a mai fi la fel de letal în fața porții, astfel că nu îl poate concura pe Piovaccari pentru moment.
Adrian Cristea – jucător de execuție, dar care are mari probleme să facă față din punct de vedere fizic. Deși a făcut un meci extrem de bun la Varșovia și a demonstrat că are finețe și știința jocului, nu se ridică la nivelul lui Tănase, poate cel mai în formă jucător din Ghencea.
Gabriel Iancu – total inconstant. Poate oricând crea diferența, dar dispare pentru perioade lungi din joc. Este în continuare o „speranță”, iar momentul în care va confirma pare acum departe.
Mihai Costea – a avut divergențe atât cu fanii, cât și cu Reghecampf. Dar cea mai acută problemă este cea pe care o are cu el însuși. Este un fotbalist de moral, astfel că lipsa meciurilor îi afectează încrederea și evoluțiile. Când primește o șansă, încearcă să profite la maximum de ea, dar, deși ajunge des în fața porții, irosește fiecare oportunitate cu seninătate. Are nevoie să se „deblocheze” pentru a fi util.
Leandro Tatu – foarte puțini dintre fani înțeleg de ce fotbalistul de culoare face parte din lotul unei echipe de talia Stelei. Totuși, Tatu a primit o serie de șanse, dar nu a fructificat vreuna. Cu greu putem nominaliza o partidă în care brazilianul să fi impresionat.
Varela și Neagu au primit deocamdată prea puține șanse. După ce se vor roda în angrenajul echipei, aceștia ar putea aduce un plus important.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER